Nieuws

Terugblik op het Emmanuel zomerweekend in Scherpenheuvel

Voor de tweede keer op rij heeft de gemeenschap Emmanuel in Scherpenheuvel een 'Zomerweekend' georganiseerd, een ontspannen én tegelijk spiritueel weekend voor alleenstaanden, koppels, gezinnen, jong en oud, om ons geloof te verdiepen en te vernieuwen en de vreugde ervan te herontdekken. Verleden jaar namen er bij de eerste editie van dit Zomerweekend al zo'n 90 mensen aan deel. Dit jaar stond de teller op 130 deelnemers 'van 0 tot 88'. 

Het Emmanuel zomerweekend: een feest van geloof, hoop en liefde

Deze zomer werd in Scherpenheuvel het eerste Emmanuel Zomerweekend in Vlaanderen georganiseerd, naar het voorbeeld van de ‘zomersessies’ van deze internationale gemeenschap in Beauraing, Paray-le-Monial en in het Zuid-Duitse Altötting. Negentig personen ‘van nul tot 88’ namen aan deze bijeenkomst deel: gezinnen, alleenstaanden, leden van de gemeenschap en belangstellenden uit BelgIë en Nederland. “Alleen maar blijde gezichten”, zei een deelnemer die toekwam toen het weekend al even onderweg was.

Liefde & Waarheid weekend in maart 2019

Stilstaan bij ons eigen zijn en van daaruit groeien in onze relatie, in die liefde die wij allemaal zo verlangen te beleven! Maar wat is liefde eigenlijk? Wat is het verschil tussen zich aangetrokken voelen, verliefd zijn, liefhebben? En hoe kunnen we de “echte” liefde beleven in een wereld die er ons zo veel verschillende en vervormde beelden van geeft? We proberen beter te begrijpen dat echte liefde op een vrije beslissing steunt, die ons ertoe leidt om ons te engageren en in te zetten voor het geluk van de andere. “Liefde voor altijd” is mogelijk en kan een fantastisch avontuur worden!

[VIDEO] 24 november: een internationale dag voor aanbidding

De hele kerk wordt uitgenodigd om op 24 november 2018 de tijd te nemen voor een moment van eucharistische aanbidding, dit ter voorbereiding van het internationaal eucharistisch congres dat in 2020 in Boedapest zal worden gehouden.

Meer details hoor je in de boodschap van de secretaris-generaal van het Congres Kornel Fabry, priester van de gemeenschap Emmanuel.
 

Open gemeenschapsdag op zondag 28 oktober

Op zondag 28 oktober organiseert de Gemeenschap Emmanuel een opendeurdag voor belangstellenden.
Er is ook een apart programma voorzien voor baby's, kinderen, tieners en jongeren!

De dag gaat door in de Clemenspoort in Gent, op 5 minuten te voet van het station Gent-Sint-Pieters: Overwale 3, 9000 Gent (aan de Voskeslaan).

Op het programma

  • Lofprijzing,
  • onderricht,
  • uitwisseling en ontspanning,
  • workshops,
  • aanbidding
  • eucharistieviering

 

Praktisch: